Skip links

Mide Balonu

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Mide balonu, kilo vermeyi amaçlayan obezite veya kilo verme ameliyatlarından biridir. Bu yöntem obezite tedavisinde alternatif yöntemlerden biri olarak kabul edilmektedir. Günümüzde genel cerrahlar obeziteyle mücadele eden hastaların normal hayatlarına dönebilmesi için mide balonu kullanımını gerçekleştirmektedir.

Bu ameliyatta endoskopi yoluyla mideye bir balon yerleştirilerek midede şişirilir. Temel amaç hastanın tokluk hissetmesini sağlamak ve midedeki şişkinlik hissini hafifletmektir. 

Bu sayede hastaların kendilerini sürekli tok hissetmeleri nedeniyle kilo verme olasılıkları da hızlanır.
Balonun hacmi sayesinde kilo vermek isteyen kişiler, mideyi dolduran porsiyonları daha az yiyerek hayallerindeki kiloya daha çabuk ulaşabilmektedir. Mide balonu midede uzun süre yani 6-12 ay kadar kaldığı için hastanın sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığını kazanması önemlidir.

 Mide balonu işleminin kilo vermede etkisi büyüktür. Bu operasyon 18 ile 65 yaş arası hastalara yapılmaktadır. Mide balonunun yerleştirilmesi endoskopi ünitesinde sedasyon altında ortalama 10-15 dakika sürer.

Kilo Verme Amaçlı Mide Balonu Operasyonu

Mide balonu özellikle son yıllarda en çok tercih edilen ameliyatlardan biri haline geldi. Obezite tedavilerinden biri olan bu yöntemin riskleri oldukça azdır. Peki mide balonu operasyonu nasıl yapılır? Kişiye uygun anestezi ile endoskopi yapılarak mideye balon yerleştirilir. Daha sonra balon serumla şişirilir. Balon tamamen uzmanlar tarafından yapılır ve yaklaşık 6 ay boyunca midede kalır. SEPOCTO uzmanlarıyla başarılı bir zayıflama ameliyatı için bizimle iletişime geçin.

MİDE İÇİ BALON ÇEŞİTLERİ

Mide Balonunun 4 Farklı Türü Vardır. Mide balonu genellikle kilo vermek isteyen ancak mide ameliyatı olmak istemeyen hastalara önerilmektedir. Bu işlem cerrahi bir operasyona gerek kalmadan endoskopi yoluyla gerçekleştirilir. Hastalar kısa bir süre sonra iyileşme gösterir ve günlük rutinlerine dönebilirler. Ancak bu işlem için yaş sınırlaması bulunmaktadır. Hastaların en az 18 yaşında ve en fazla 70 yaşında olması gerekmektedir. Ayrıca vücut kitle indeksinin 27’nin üzerinde olması da arzu edilir. Mide balonu operasyonu 4 farklı uygulama seçeneği sunar:
6 ay boyunca
12 ay boyunca
Ayarlanabilir
Elips yutulabilir
Bu ameliyatın amacı 6 ayda 10 ila 25 kilo vermektir. mideyi balon gibi şekillendirerek 1 yıla kadar.


SEPOCTO ile Türkiye’de Mide Balonu İşlemleri.
Mide balonu operasyonları kendi başınıza karar vereceğiniz işlemler değildir. Özellikle bu tür önemli işlemlerden önce bir uzmana danışmalısınız. 

SEPOCTO doktorları öncelikle sizi dinleyecek ve bu işleme uygun olup olmadığınıza karar vermek için bir dizi test yapacaktır.
Bu sayede herhangi bir sorun yoksa operasyona karar verilecektir. 

Bu yöntem genellikle daha az risk taşıdığı için tercih edilmektedir. Sadece uzman hekim tarafından size önerildiği takdirde kullanılmalıdır.
Operasyon sonrası midede balon olması kilo vermeniz için yeterli olmayacaktır. 

Bu nedenle mutlaka bir beslenme uzmanından destek almalı ve kilo verme sürecinizi egzersizle desteklemelisiniz. Bu operasyon sayesinde kendinizi daha kolay tok hissedecek, egzersiz ve yeni sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla kısa sürede kilo vereceksiniz.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonu fiyatları, balonun vücudunuzda ne kadar süre kaldığına ve hangi doktorun yaptığına göre değişiklik gösterebilir. Belirli bir süre vücudunuzda kalan bu balonların farklı fiyatları bulunmaktadır. Yani işlem öncesi doktorunuza danışırsanız mide balonu 2022 fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.


Bu basit işlem daha sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Ve eğer alışkanlıklarınızı düzene koyarsanız balon çıkarıldıktan sonra da etkisi devam edecektir. Önemli olan düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile bu durumu koruyabilmenizdir.


Balon, midenin balon gibi hissetmesini sağlar ve küçük atıştırmalıklarla bile kolayca şişer. Bu noktada hasta iştahını da kontrol etmeyi öğrenebilir. Bu operasyonlar uzman doktorlar tarafından 15 dakikada yapılabilmektedir. Hastaların günlük yaşamdan kopmadan yaşamlarını sürdürmelerine olanak sağlar.

 
This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?