Skip links

Allurion Mide Balonu – Ameliyatsız

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Allurion Mide Balonu kilo vermenin en yeni yöntemidir. Allurion Mide Balonu, diğer tüm kilo verme ameliyatlarından farklı olarak yerleştirme için anestezi veya endoskopi gerektirmez.

Allurion Mide Balonu, dünyadaki ilk ameliyatsız kilo verme yöntemidir. Nitelikli bir sağlık profesyonelinin gözetimi ve rehberliğinde yutulan balon kapsül şeklinde gelir.

Bu yöntemin konsepti normal mide balonuna benzer ancak endoskopi yoktur. Yutma sonrasında Allurion balon midede şişirilerek hastanın daha kolay tok hissetmesini sağlar, bu da kilo kaybını hızlandırır. Yani hastalar sürekli tokluk hissine sahip oldukları için daha küçük porsiyonlar yerler ve daha çabuk kilo verebilirler.


Allurion mide balonu kişilerin vücut ağırlığının %10-%15’ine kadar kaybetmesine olanak sağlayan güvenli ve kalıcı olmayan bir çözümdür. Balon midede yaklaşık 16 hafta kalır, ancak hastanın sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmesi durumunda sonuçlar ömür boyu sürebilir.

SEPOCTO ile Allurion Mide Balonu nasıl yapılır?

Cerrahi bir işlem olmasa da Allurion balonu sağlık uzmanının yönlendirmesi olmadan alınamaz. SEPOCTO doktorları öncelikle hastayla kilo verme planını tartışacakları yüz yüze bir görüşme yapacaklardır. 

Daha sonra hastanın böyle bir işleme uygun olup olmadığını belirlemek amacıyla bir dizi test yapılacaktır. Testlerde herhangi bir sorun yoksa doktor otomatik olarak işlemi onaylayacaktır.


Allurion balon kapsülü hasta tarafından yutulduktan sonra midede şişecektir. Daha sonra doktorlarımız röntgen çekerek durumunu kontrol edeceklerdir. Tüm işlem yaklaşık 15 dakikada tamamlanır.

 Çok hızlıdır ve çok az acı verir veya hiç acı vermez. Hasta ayrıca Allurion bağlantılı tartı, bir uygulama ve Sağlık Takipçisi tarafından da desteklenecek.
Allurion mide balonu midede yaklaşık 16 hafta kalır, daha sonra endoskopiye veya anesteziye gerek kalmadan kendiliğinden eriyip tekrar vücuttan ayrılır.


Kilo verme yöntemlerinden biri olan Allurion mide balonu için uygun bir aday olduğunuza karar verilmesi halinde, detaylı muayene ve tıbbi kontrol ile belli olacak, öncesinde ve sonrasında bazı takipleri yapmanız istenecektir.

operasyonel kurallar. Bu süre midenin bir kısmının alındığı bariatrik yöntemlerden farklıdır.
Operasyon sonrasında diyet ve egzersiz son derece önemlidir. Besin grupları belirlenecek ve size beslenme önerileri sunulacaktır. Akdeniz diyeti ya da esnek diyet gibi öneriler yapılıyor. Meyve ve sebzelerden zengin bir beslenme faydalıdır.


Uzun vadeli olumlu bir sonuç elde etmek için diyet yemek planını takip etmeli ve sağlık yararlarına dayalı önerilere uymalısınız. Tıbbi durumunuz da dikkate alınacaktır.

ALLURION GASTRİK BALONUNA KİMLER UYGUNDUR?

Aşağıdaki durumlarda Allurion mide balonuna hak kazanırsınız:
18-65 yaşları arasındaysanız,
BMI’niz 27 veya üzerindeyse,
Daha önce diyet yapmayı denediyseniz ve başarısız olduysanız,
Hamile değilseniz,
Aşırı alkol kullanmıyorsanız,  hayatınızda bir değişiklik

ALLURION GASTRİK BALON fiyatları

Allurion mide balonu fiyatları kliniğe ve operasyonu yapan hekime göre değişiklik gösterebilir. Ancak Türkiye’de işlemin fiyatları genel olarak Avrupa ve Amerika’ya göre çok daha ucuzdur. Aslında Allurion balonunun İngiltere’deki ortalama fiyatı yaklaşık 6000 £, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 5950 $’dır. Türkiye’de ise ortalama fiyat sadece 2800$ (ya da 2450 Euro).

 

Diş İmplant Çeşitleri Nelerdir?

Diş implantlarının türleri şunlardır:

Zayıf dişleri güçlendirmek için endodontik stabilizatörler kullanılır. Diş köklerinin zayıf olması durumunda bu tip diş implantı uygulanabilir.

Transosseöz İmplant: Kemik uzunluğu yetersiz olan hastalara uygulanır. Günümüzde ge kullanımı nedeniyle pek tercih edilmeyen diş implant türüdür.

This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?