Skip links

Meme Küçültme

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Meme Küçültme, meme boyutunu değiştirmek, meme hacmini küçültmek ve sırt ağrısına çözüm sağlamak amacıyla yapılan bir ameliyattır. Meme küçültme her kadının genlerine göre değişen plastik cerrahi işlemlerinden biridir.

Estetik meme küçültme çoğu zaman dış görünümü iyileştirmek için yapıldığı varsayılsa da sağlık sorunlarını önlemek amacıyla tercih edilmektedir. Büyük göğüsler genetik faktörlerin, hormonal değişikliklerin veya bazı hastalıkların sonucu olabilir.

Büyük göğüslü kişiler, orantısız göğüs büyüklüğü nedeniyle kronik sırt ağrısından muzdariptir. Büyük göğüsler sadece fiziksel değil aynı zamanda psikolojik sorunlara da neden olur. 

Kronik sırt ağrısı, boyun ağrısı, duruş bozukluğu, cilt tahrişi ve aşırı terleme gibi fiziksel sorunların yanı sıra özgüven, göğüslerin görünümünden memnun olmama gibi psikolojik sorunlar da vardır.
Meme küçültme ameliyatı, orantısız ve büyük göğüslerinden memnun olmayan kadınların, göğüslerini sıkılaştırmak veya kaldırmak ve küçültmek için tercih ettiği bir ameliyattır. Meme küçültme dünya çapında en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biridir.

MEME KÜÇÜLTME HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Yaşam kalitesini artıran meme küçültme sayesinde hastanın kas gevşetici kullanmasına gerek kalmıyor. Spinal stenoz riski azalır, omurilik üzerindeki baskı azalır. Kürek kemiği ve boyun kas ağrılarının hafiflemesi hastaları en çok memnun eden faktörlerden sadece bir tanesidir. Meme küçültme ameliyatı sayesinde uzun vadede kronikleşebilecek veya çeşitli fiziksel sorunlara yol açabilecek, fizik tedavi gerektirebilecek sağlık sorunlarının önüne geçilir.
Tıp teknolojilerinin gelişmesi ve doktorların konuya hakimiyetinin artmasıyla birlikte meme küçültme işlemi kolaylıkla ulaşılabilir ve uygulanabilir hale gelmiştir. Plastik cerrah hastanın tıbbi geçmişini inceler, hastayı muayene eder ve yapılan tetkik ve taramaların sonuçları beklendiği gibi çıkarsa ameliyat günü belirlenir.
Bu operasyon, meme büyüklüğünün vücutta neden olduğu hasarı önlemek için tıbbi çözüm arayanlar için mükemmel bir cevaptır.
Ameliyattan önce kan testi ve meme röntgeninin yanı sıra mamografi ve meme ultrasonu da çekilmelidir.
Yüksek tansiyon, sigara kullanımı, uyuşturucu bağımlılığı veya şeker hastalığı gibi tıbbi durumlar mevcutsa bu durumun belirtilmesi gerekir.
Estetik meme küçültmede kişinin vücut ölçülerine göre meme dokusu yeniden şekillendirilir.
Operasyon genel anestezi altında ve hastane koşullarında gerçekleştirilir.

MEME KÜÇÜTME NASIL YAPILIR?

3 adımda gerçekleştirilen meme küçültme ameliyatı göğüslere yapılan kesi ile başlar. Fazla yağ ve deri alınarak göğüslerin boyutu küçültülür.
Kesi: Cerrahınız meme büyüklüğünüzü dikkate alarak 3 farklı yöntem arasından en uygun olanı seçecek ve kesileri açacaktır.
Meme Ucunun Yeniden Konumlandırılması ve Dokunun Alınması: Meme küçültme sırasında kesiler yapıldıktan sonra meme uçları yeniden konumlandırılır. Daha sonra memelerdeki fazla yağ, meme dokusu ve deri alınır.
Kesilerin Kapatılması: Memelerdeki fazla yağ ve derinin alınması için açılan kesiler kapatılır. Cerrah, yeni şekillendirilen göğüsleri desteklemek için meme dokusunun derinliklerine dikiş atar. Bu işlem için yapıştırıcılar veya cerrahi bantlar kullanılır. Memede yapılan kesiler kalıcıdır ve zamanla yoğunlukları azalır.

MEME KÜÇÜLTME İÇİN DOĞRU ADAY KİMDİR?

Kimler;
Büyük göğüslerden dolayı eklem/eklem ve sırt rahatsızlıkları çekiyorsanız,
Meme büyüklüğü nedeniyle istediği kıyafetleri giyemiyorsanız,
Göğüs sarkması sorunuyla karşı karşıyaysanız,
Sırt, boyun ve omuz ağrılarından kurtulmak istiyorsanız,
faydalanabilirsiniz. SEPOCTO’nun deneyimli plastik cerrahlarından yardım alarak meme küçültme ameliyatını gerçekleştirebilirsiniz.

TÜRKİYE'DE SEPOCTO İLE MEME KÜÇÜKLEME AMELİYATI Türkiye'de

meme küçültme ameliyatını tercih eden her hasta, alanında uzman plastik cerrahların desteğiyle arzu ettiği göğüs şekli ve büyüklüğüne kavuşuyor. Nitelikli sağlık ekibimiz, cerrahi süreç boyunca size kapsamlı hizmetler sunarak istediğiniz sonuçları almanızı sağlayacaktır.
Avrupa’nın aksine Türkiye’de daha uygun fiyatlara ameliyat olabilirsiniz. Üstelik profesyonel sağlık turizmi desteği sunan ülkelerden biri.

MEME KÜÇÜTME AMELİYATINA GENEL BAKIŞ

Meme küçültme ameliyatı, göğüslerin küçültülmesini ve yeniden şekillendirilmesini amaçlamaktadır. Genel anestezi altında yapılır.
Ameliyat 3 ila 4 saat kadar sürer ve yan etkilerden biri olarak işlem sonrasında geçici his kaybı yaşanabilir.
Bu işlem sırasında enfeksiyon ve kanama gibi riskler ortaya çıkabilir. İyileşme tam olarak 12 ay sürer.
Meme küçültme ameliyatından sonra 1-2 hafta içerisinde günlük rutininize dönebilirsiniz. Kesi türüne göre küçük izler kalabilir.

 
This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?