Skip links

Meme Büyütme

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Plastik cerrahinin en popüler alanlarından biri olan meme büyütme, meme büyüklüğünden memnun olmayan kadınların sıklıkla tercih ettiği bir cerrahi işlemdir.

Meme büyütme memenin boyutunu ve şeklini değiştirir. Memeler genetik olarak farklı nedenlerden dolayı küçük olabilir.

Bir meme diğerine göre daha küçük veya asimetrik olabilir.

Memenin doğuştan yokluğu sorun olabilir. Tüm bu sorunların önüne geçebilmek için göğüs büyütme estetiği tercih edilmektedir. 

Her iki göğsün aynı büyüklükte veya daha büyük olması amacıyla yapılan meme estetiği söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

MEME BÜYÜTME HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER Meme ameliyatı

olmaya karar verdikten sonra, sizi rahatsız eden şeyleri ve beklentilerinizi doktorunuzla net bir şekilde konuşmalısınız.
Ne tür bir ameliyat olmak istediğiniz, hangi yöntemi tercih ettiğiniz ve hangisinin size uygun olduğu konusunda detaylı bilgi almalısınız.
Ameliyattan önce kan testi ve meme röntgeninin yanı sıra mamografi ve meme ultrasonu da çekilmelidir.
Yüksek tansiyon, sigara kullanımı, uyuşturucu bağımlılığı veya şeker hastalığı gibi tıbbi rahatsızlıklarınız varsa bunu belirtmelisiniz.
Ameliyat hastanede genel anestezi altında yapılır.

MEME BÜYÜTME AMELİYATI NASIL YAPILIR?

Meme büyütme ameliyatı ileri cerrahi işlemlerden biridir. Bu işlem hastanın meme boyutunu büyütmek için yapılır ve çeşitli teknikler kullanılır. Ameliyattan önce hastaya genel anestezi verilir.
Genellikle kol altından, meme altından ve meme ucundan kesiler yapılır. Daha sonra silikon protez takılır. Kesiler yağ dokularıyla memeye şekil verilerek kapatılır ve meme cilt yapıştırıcısı ve ameliyat bandıyla sarılır.

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ SONRASI NE OLUR?

Meme büyütme ameliyatı sonrasında ağrı, şişlik ve morarma meydana gelebilir. Bunlar zamanla kaybolur.
Operasyon sonrasında özel bandajlı sütyen kullanmalısınız.
Ağrınız varsa doktorunuzun onayı ile ağrı kesici kullanabilirsiniz.
Ameliyattan sonraki iki hafta boyunca vücudunuzu, özellikle de göğüs bölgenizi yoracak fiziksel aktivitelerden kaçınmalısınız.
Nefes darlığı, göğüs ağrısı, ateş veya kızarıklık gibi herhangi bir rahatsızlık fark ederseniz derhal cerrahınızla iletişime geçmelisiniz.
Birkaç hafta dinlenmeniz, dikişleri zorlamamanız ve kollarınızı açarak bölgeyi zorlayacak egzersizlerden kaçınmanız gerekmektedir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINDA HANGİ İMPLANTLAR TERCİH EDİLİR?

Meme büyütme operasyonunda vücuttaki yağ dokusu ve kök hücrelerin yanı sıra silikon veya salin içeren implantlar da kullanılabilmektedir. Vücudun kendi dokusunun (otolog doku) tercih edilmesi durumunda karnın her iki tarafındaki yağ tabakaları alınarak, yağlar meme dokusuna yerleştirilir. Yağ dokusunun kalıcı olarak bölgede kalabilmesi için damarlar tarafından beslenmesi gerekmektedir. Yeni damarlanma oluşturmak için yağların da kök hücrelerle birlikte nakledilmesi gerekir.
İmplantlar silikon kılıf içinde salin veya silikon jel içerebilir. Salin içeren implantlar yerleştirildikten sonra steril salin ile doldurulur.

MEME BÜYÜTME ESTETİĞİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ameliyattan önce sigara ve alkolü bırakmalı, ameliyattan sonra en az iki hafta alkol kullanmamalısınız.
Kan pıhtılarını önlemek için cerrahınızın size yapmanızı söylediği egzersizleri yapın.
Bol su tüketmeye özen gösterin.
Ameliyat sonrasında medikal kompresyon sutyeni (kompresyon giysisi) giymelisiniz. Bu sütyen hayal ettiğiniz göğüslere kavuşmanıza yardımcı olacak.
Cerrahınız tavsiye edene kadar hiçbir bandajı veya giysiyi çıkarmayın.
Tüm ilaçları cerrahınızın önerdiği şekilde alın.
Nihai sonuçlara ulaşmanız 4 ila 6 ay sürecektir.

MEME BÜYÜTME AMELİYATINA GENEL BAKIŞ

Yoğun göğüslü kadınlar sırt, eklem ve boyun ağrılarından şikayetçi oldukları için meme küçültme ameliyatını düşünmektedir. Ayrıca meme kanseri riski nedeniyle veya meme kanseri nedeniyle meme yağı ve dokusu da alınabilir.


Düşük meme yoğunluğuna sahip kadınlar salin implantı/meme implantı ameliyatını düşünür ve daha dolgun, daha etkileyici bir vücut kompozisyonuna sahip olurlar. Plastik cerrahlar hastayı muayene eder ve sonucuna göre karar verirler. 

Meme büyütme maliyeti operasyonun türüne ve kullanılacak silikon kabuğun tipine göre değişiklik gösterebilir. Siz de Türkiye’de meme ameliyatı olmak ve uygun fiyata kaliteli hizmet almak istiyorsanız SEPOCTO ile iletişime geçebilirsiniz.


Meme büyütme ameliyatı göğüslere hacim kazandırmak amacıyla yapılır. İşlem 2 ila 3 saat arasında sürer ve genel anestezi altında yapılır. İstanbul’da meme büyütme ameliyatı olmayı tercih ederseniz en az 6 gün Türkiye’de kalmanız gerekecektir.


Bu süreçte en az 7 gün dinlenmeniz gerekir, tam iyileşme süreci ise yaklaşık 3 hafta sürer.
Göze çarpan sonuçlar elde etmenizi sağlayacak olan estetik ameliyat sonucunda şişlik, morarma, ağrı gibi yan etkilerle karşılaşabilirsiniz.
İşlem sonrasında rahat kıyafetler tercih etmeli ve fiziksel aktivitelerden uzak durmalısınız.

 
This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?