Skip links

Uyluk Germe

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Uyluk germe, uyluk iç kısmındaki gevşeklik, sarkma ve düzensizliklerin giderilmesi amacıyla yapılan bir operasyondur. Uylukların iç ve dış kısımlarındaki deri fazlalıkları ile yağ birikimli, deforme olmuş ciltler için kullanılır.

Uyluk germe ameliyatı, uyluk üst ve iç kısmındaki fazla deri ve yağ dokusunu ortadan kaldırır.

Genellikle 40 yaş üstü kadınlara uygulanan bu ameliyat, cilt tipi sarkmaya yatkın olan hastalarda daha erken yaşlarda da yapılabilmektedir. Bazı hastalarda sorun derinin gevşemesi, bazılarında ise aşırı yağ birikmesidir.

Bacak Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Bacak germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve 2 ila 3 saat kadar sürer. İşlem, cerrahın hasta için en uygun kesiyi belirlemesiyle başlar. Kesilerden fazla deri alınır ve kesiler kapatılır. Uyluk germe yatarak yapılan bir işlemdir ve 3-4 gün hastanede kalmayı gerektirebilir. Ameliyat sonrası iyileşme süreci tamamlanana kadar hareketlerinizi sınırlandırmalısınız. Uyluk germe uyluk estetiği, ilgili bölgedeki sarkmış derinin giderilmesine ve gevşek derinin neden olduğu fiziksel ve psikolojik sorunların önlenmesine yardımcı olur.

 İdeal kiloya ulaştıktan sonra daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlar. Uyluk germe, diğer ameliyat sonrası bariatrik prosedürlerin yanı sıra kilo verme ameliyatlarından sonra da sıklıkla tercih edilmektedir. Plastik cerrah kasık bölgesinde fazla deri ve yağın çıkarıldığı ve cerrahi tarafın sıkılaştırıldığı bir kesi yapar. Ameliyat öncesinde hasta ile ön görüşme yapılır. Hastanın sağlık durumu incelenir. Operasyona engel bir durum yoksa operasyon günü planlanır. Uyluk germe genellikle genel anestezi altında yapılır. 

UYLUK KALDIRMA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Bacak germe estetiği için tercih edilebilecek birçok tip bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza göre hangisinin sizin için uygun olduğuna plastik cerrahınız karar verecektir.

İÇ Bacak Germe

Egzersiz ve diyetle giderilemeyen fazla derinin alınması için iç uyluk germe ameliyatı tercih edilmektedir. Tıbbi uyluk germe olarak da adlandırılan bu işlemde cerrah, uyluğun kasık bölgesiyle buluştuğu yerden bir kesi yapar. İç uyluk germe ameliyatı en basit ameliyatlardan biridir ve büyük komplikasyonlara neden olmaz.

DIŞ Bacak Germe

Dış uyluk germe, diğer uyluk germe ameliyatlarına göre daha zor ve karmaşık bir ameliyattır. Büyük kesilerle yapılır. Dış uyluk germe, yan uyluk germe olarak da bilinir.

İKİ TARAFLI UYLUK KALDIRMA

Bacağın hem ön hem de dış kısmındaki deriyi sıkılaştırmak için çift taraflı uyluk germe tercih edilir. Bu estetik operasyon sayesinde hem uyluk hem de kalça şekillendirilir.

Bacak Germe Estetiği İçin En İyi Aday Kimdir?

Eğer sen;
Ameliyat olmanıza engel olacak genel bir sağlık sorununuz ya da hastalığınız yok, Uyluklarınızın iç ve dış kısmında deri fazlalığı var,
Fit ve estetik bir görünüme sahip olmak istiyorsanız,
Bacak germe ameliyatı için doğru adaysınız.
Türkiye’de SEPOCTO ile Uyluk Germe Ameliyatı.
SEPOCTO plastik cerrahları uyluk germe estetiği konusunda oldukça tecrübelidir. Daha özgüvenli ve genç bir görünüm istiyorsanız doğru yerdesiniz. Tam hizmet veren hastanelerde alacağınız kaliteli hizmet ve hasta takip sistemi ile kendinizi güvende hissedeceksiniz. Türkiye’de SEPOCTO ile profesyonel bir şekilde uyluk germe ameliyatını yaptırabilirsiniz.

Bacak Germe Ameliyatına Genel Bakış

Uyluk germe ameliyatı sonrasında hasta genellikle geceyi hastanede geçirir ve bir gün sonra taburcu edilir. Ameliyat sonrası ilk ilaçlar hastanede uygulanır. Doktor, hastanın ağrısını hafifletmek için ağrı kesici ilaç reçete edebilir. Ağrı kesici ilaçların ilk birkaç gün alınması tavsiye edilir. Doktor antibiyotik reçete ederse, antibiyotik tedavisinin tamamının alınması önemlidir.
Hasta beslenmesine dikkat etmelidir. Şişlik ve morarma gibi yan etkiler zamanla azalacaktır. İki veya üç gün sonra banyo yapabilirsiniz. Hasta korse giyecektir. İlk ay ağır fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır. – Baldırın iç ve dış kısmına yönelik bu operasyon 2 ila 3 saat içerisinde gerçekleştirilir.
Oluşabilecek riskler arasında kanama ve yara izi yer alır.
İzlerin kalıcılığı kesi tipine göre değişmektedir.
1 ila 2 hafta içinde işinize dönebilirsiniz ancak uyluk germe ameliyatından sonra tam iyileşme 12 ay sürer.
SEPOCTO, kurul sertifikalı plastik cerrahları, modern altyapısı ve hijyenik sağlık tesisleriyle sizi bekliyor. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?