Skip links

Kaş Kaldırma

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Kaş sarkmaları genetik yapıya, yaşlanmaya, sık kilo alıp vermelere bağlı olabilir. Kaşlarının sarkmasından rahatsız olan her hasta, kaş kaldırma tedavisinden faydalanarak arzu ettiği estetik görünüme kavuşabilir.

Genel anestezi veya sedasyon altında yapılan kaş kaldırma ameliyatı şakak bölgesinden saçlı bölgeye yapılacak birkaç santimetrelik kesi ile gerçekleştirilir.

Kaş sarkmalarından dolayı yüz ifadesindeki değişikliklerden ve yorgun görünümden kurtulmak istiyorsanız uygulamadan yararlanabilirsiniz.

Kaş Kaldırma Nedir?

Kaş kaldırma, sarkık kaşları kaldırmak ve derin kaş kırışıklıklarını önlemek amacıyla yapılan estetik bir operasyondur. 

Kaş kaldırma işlemini kullanarak alın, üst göz kapakları ve kaş derisindeki sarkık görünümden kurtulabilirsiniz. Kaş estetiği, kaşları kolaylıkla kaldırır ve sarkan deriyi ortadan kaldırır.
Yüz şekli ve şekli, burun, göz gibi organların yapısı, kaşların mevcut konumu ve kaş çatma çizgileri gibi faktörler dikkate alınır. Kaşların yapısı yüzün görünümünü etkiler. Yaşlanma, hızlı kilo kaybı, üst göz kapağının düşük olması gibi faktörler de kişiyi kaş kaldırma işlemine yönlendirebilir. Göz kapağı düşüklüğü ve kaş kaldırma estetiği aynı anda yapılabilmektedir.
Kaş kaldırma estetiği işlemi kesi yöntemiyle uygulanır. Kesi yeri şakaklardan kaşlara kadardır. Endoskopik olarak ve genel veya lokal anestezi altında yapılır. Karar, anestezi uzmanının hastanın anesteziye uygunluğunu değerlendirmesinin ardından doktor ve hasta arasında fikir birliği sonucunda verilir.

KAŞ KALDIRMA NASIL YAPILIR?

Genel anestezi altında yapılan kaş kaldırma operasyonu 1 ila 2 saat sürmektedir. İşlemden sonra bir gece hastanede kalmanız gerekebilir. Kaş kaldırma estetik bir operasyondur ve ameliyat öncesinde hastanın tıbbi geçmişi incelenir. Ameliyata engel herhangi bir hastalık ya da özel sağlık durumu yoksa kaş kaldırma randevusu planlanır.


Kaşın sarkması kişiyi psikolojik olarak rahatsız edebilir. Eğer kişi dış görünüşü beğenmiyorsa bu ruh hali özgüvenini azaltabilir. Ayrıca kaş yapısının kişinin jest ve mimikleri üzerinde etkisi vardır. 

Duygularını mimiklerle yansıtması kişinin kendini daha iyi ifade etmesini sağlayan önemli bir avantajdır. Kaş kaldırma işleminden sonra doktorun verdiği tüm talimatlara mutlaka uyulmalıdır.
Kaş kaldırma ağrılı bir operasyon değildir. 

Hafif bir şişlik olacaktır. Şişliğin daha hızlı iyileşmesi için hastanın başını yüksekte tutması gerekir.
Hasta göz çevresine soğuk kompres uygulayabilir. Kesi bölgesine ilk pansuman doktor tarafından yapılır.

 Kaş kaldırma işleminin iyileşme süresi uzun değildir. Ameliyattan bir hafta sonra hasta günlük yaşantısına dönebilir.

KAŞ KALDIRMA ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Kaş kaldırma için üç seçeneğiniz vardır. Tedavi gördüğünüz klinik ihtiyacınıza en uygun işlemi belirleyecek ve estetik ameliyatı gerçekleştirecektir.

KLASİK KAŞ KALDIRMA TEKNİĞİ

Klasik kaş kaldırma işleminde kulak hizasında uzun bir kesi yapılır ve saç çizgisinin etrafından yukarıya doğru uzanır. Bu işlem çoğu cerrah tarafından tercih edilmemektedir. İstisnai durumlarda istenilen sonuca ulaşmak için klasik kaş kaldırma işlemi yapılabilir.

ENDOSKOPİK KAŞ KALDIRMA

Endoskopik kaş kaldırma kesilerin daha küçük olması nedeniyle klasik işlemlere göre daha az zarar verir. Bu yöntem gözle görülür bir yara izi bırakmaz ve cildi saç çizgisinden kaşlara kadar kaldırarak sıkılaştırır.

GEÇİCİ KAŞ KALDIRMA

Geçici kaş kaldırma, endoskopik ameliyata göre biraz daha uzun kesiler gerektirir.

KAŞ KALDIRMA İÇİN DOĞRU ADAY KİMDİR?

Gerekli muayenelerden geçen ve doktor onayı alan her aday kaş kaldırma işleminden faydalanabilir. Şu adaylar da kaş kaldırma ameliyatı yaptırabilirler:
Alındaki kırışıklıklardan şikayetçi olanlar,
Kaş düşüklüğüne çözüm arayanlar,
Daha genç ve estetik bir yüz görünümüne sahip olmak isteyenler, Kaş çatmasının
oluşturduğu çizgilerden kurtulmak isteyenler
Dilediğiniz takdirde kaş kaldırma ameliyatını yüz germe veya göz kapağı ameliyatı gibi diğer plastik cerrahi işlemlerle birleştirebilirsiniz. Kaş kaldırma operasyonu sonrasında farkı mutlaka fark edeceksiniz.


SEPOCTO ile Türkiye’de Kaş Kaldırma Avantajlarını Keşfedin.
SEPOCTO deneyimli kadrosu ve akredite hastanelerde verdiği hizmet ile beklentilerinizi karşılamaktadır. Tedavinizin ilk aşamasından son aşamasına kadar size rehberlik edecek, kaş kaldırma ile doğal sonuçlara ulaşmanızı sağlayacağız. 

Detaylı bilgi için formu doldurup bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 
This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?