Skip links

Saç Mezoterapisi

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Saç mezoterapisi, saç köklerini besleyen ve saçın ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve aminoasitlerin saç derisine enjekte edildiği bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemle saç köklerini besleyen bileşenlerin saç köküne kolayca yerleşmesini sağlayabilirsiniz. Saç mezoterapisi ile zayıf saçlarınızı kalınlaştırabilir, saç dökülmesini önleyebilir, saçların daha parlak ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Saçlarının görünümünden memnun olmayan kişiler saç mezoterapisinden faydalanabilir. Terapi saçların parlak ve parlak görünmesine yardımcı olur. Bu, alanında uzman bir tıp uzmanının gözetiminde yapılmalıdır.

Nasıl Uygulanır?

Bu saç derisi ve saç için etkili bir yöntemdir. Saç sorunlarıyla mücadele eden birçok kişi bu yöntemden faydalanabilmektedir.
İşlem sayısı uzman estetisyen tarafından belirlenir. Saç mezoterapisinin etkileri;
Saç uzaması başlar, Hacimli ve parlak saçlara sahip olursunuz, Saç derinizdeki kepeklerde ciddi azalma olur, Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırarak enfeksiyonu önler, Hormonal dengenin kurulmasını sağlar.

SAÇ MEZOTERAPİSİ SÜRECİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

Mezoterapi saçla ilgili birçok sorunu çözme özelliğiyle öne çıkıyor. Kepeğin giderilmesinden, incelen saçların güçlendirilmesinden saç köklerinin beslenmesine kadar birçok avantajı beraberinde getirir.
Bu terapi ile yaygın saç sorunları çözülebilir. Mikroenjeksiyonlar yardımıyla saç kökleri için gerekli olan mineral ve vitaminler ilgili bölgelere uygulanır. İyileşme süreciyle birlikte olumlu etkiler de gözlemlenebilir.
Öncelikle mezoterapi endikasyonları yani saç mezoterapisinin gerekliliği araştırılır. Daha sonra hastanın saçlı derisi incelenir ve plastik cerrahın yönlendirmesiyle işleme başlanır. Saç mezoterapisinin en sık endikasyonları şunlardır:
Seboreik dermatit hastalığı,
Yağ bezlerinin hasar görmesi,
Saçta incelme,
Saç yoğunluğunun azalması,
Saçta hacim kaybı,
Erkek veya kadın tipi kellik
Saç kepeklenmesi,
Strese bağlı saç dökülmesi,
Saç ve saç köklerinin zarar görmesi.
Bu tür sorunların tedavisi saç mezoterapisinin avantajlarını sunmaktadır. Uygulama tamamlandıktan sonra daha parlak ve çekici bir genel saç görünümü elde edilir.

MEZOTERAPİ SONRASI SÜREÇ

Saç mezoterapisi enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. Bu nedenle seanslar tamamlandıktan sonra işlem yapılan bölgede mikro izler oluşur. Bu küçük yaralar zamanla iyileşecektir.
Doktorunuzun onayı ile doğal yağlar veya merhemler kullanmak isteyebilirsiniz. Yan etkiler size konsültasyon sırasında açıklanacaktır. Bunların dışında komplikasyon yaşamanız durumunda plastik cerrahınızla iletişime geçmelisiniz. İyi eğitimli, deneyimli ve yetenekli bir cerrahla işlem yaptığınız takdirde kolay ve sorunsuz bir deneyim yaşayacak, aynı zamanda sağlıklı saçlarınızın keyfini çıkaracaksınız.
Operasyondan sonraki ilk birkaç gün mümkünse saçlarınızı yıkamamalısınız. Yüzme, sauna, hamam gibi aktivitelere gitme en az bir hafta ertelenmelidir.
Mezoterapi bölgesinin kuru kalması gerekmektedir. Kozmetik krem, şekillendirici ürünler, şampuan ve saç kremi bölgeye temas etmemelidir.
İyileşme sonrası arındırıcı şampuan kullanmayı tercih etmeniz avantajlı olacaktır. Lütfen cildi zorlamayın, masaj yapmayın. İyileşme sürecini kısaltmak ve tedavi etkisini maksimuma çıkarmak için alkol ve sigara tüketilmemelidir.

SAÇ MEZOTERAPİSİ KİMLERE UYGUN DEĞİLDİR?

Her prosedür her adaya uygun değildir. Saç mezoterapisini genel olarak cilt hastalığı, cilt yanıkları ve cilt problemi olan kişiler tercih etmemelidir. Bunların yanı sıra hamileler ve şeker hastalığı olan kişiler için mezoterapinin uygun görülmediği görülmektedir.
Saç mezoterapisi ile ilgili sorularınızın cevabı SEPOCTO’da. Saç uzmanları ve sağlık profesyonelleri eşliğinde konforlu bir tedavi ve bakım sonrası süreç yaşamak istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?