Skip links

FUE Saç Ekimi

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) saç ekimi, anestezi altında saç köklerinin tek tek cildinizden alınarak işlemin uygulanacağı bölgeye yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Bu işlem ekim yapılan bölgedeki saçların daha kalın görünmesini sağlar. Operasyonun süresi 6 ila 8 saat arasında değişebilir. Saç dökülmesine göre süreç değişiklik gösterebilir.

Saç ekimi, saç dökülmesi yaşayan kişilere yeni saç kazandırmak için en etkili doğal ve kalıcı yöntemdir. Saç ekiminin amacı hastaların sanki hiç saçları dökülmemiş gibi sağlıklı, doğal, yeni bir görünüme kavuşmalarını sağlamaktır. Saç ekimi işleminde saç dökülmesinin olmadığı bölgeden saçlar alınır.

Saçlarda incelme veya saç dökülmesi meydana geldiğinde yapılan FUE uygulamasının bir diğer önemli unsuru da FUE saç restorasyonu için hastaların başka bölgelerden (donör alan) alınacak kadar saça sahip olmasıdır.

Hastanın saçları sağlıklı olmadığı veya seyrek ya da kelleşen saç derisine ekilebilecek kadar kalın olmadığı sürece bu kişiler FUE için uygun aday olmayabilir.
Saç ekimi ameliyatı hastanın kendi saçları kullanılarak gerçekleştirilir. 

Saç ekiminde amacımız tıbbi işlemleri ileri teknolojilerle gerçekleştirerek hastaların doğal bir görünüme kavuşmasını sağlamaktır. Türkiye’nin en iyi kliniklerinde hizmet alacağınızı garanti ederek tüm detayları sizin için düzenliyoruz. Kliniğimiz ayrıca VIP araçlarla ameliyat planlamanızı, havaalanı, otel ve klinik transferlerinizi düzenleyerek beş yıldızlı otellerde özel hizmet almanıza olanak sağlamaktadır.

FUE Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

FUE uygulamalarında ilk işlem saç köklerinin doğal olarak saçın çıktığı saçlı bölgeden tek tek alınarak alıcı bölge olan saçsız bölgeye eklenmesidir. Bu kısım genellikle ense kısmıdır. Ense uygun değilse başka bölgelerden de kıl alınabilir.
Ekim işleminin hastanın saç tipine göre işlenmesi önemlidir. İster düz ister kıvırcık saçlı (veya kıvırcık saçlı kişilerde) herkese doğal ve estetik sonuçlar sunmanın anahtarı, başarılı ve işinin ehli bir plastik cerrah seçmektir.
İşlem öncesinde saçların 1 mm uzunluğunda olması gerekmektedir. İşlem sırasında ilgili iki bölgeye lokal anestezi uygulanır. Saç, folikül ve çevre doku silindir şeklinde kesilir. Motor ucu nazikçe saç köklerine yaklaştırılır ve çekilir. Operasyon sırasında saç köklerine zarar verilmez. Foliküler saç kökleri toplandıktan sonra saçsız kısımda açılan deliklere saçlar yerleştirilir.

FUE SAÇ EKİMİ SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Tıbbi tavsiyeler doğrultusunda;
İşlem sonrası 3 gün boyunca saçlarınızı yıkamayınız ve duş almayınız.
Saçlarınızı yıkamaya başladıktan sonra nazikçe yıkayın.
İşlemden sonraki bir hafta boyunca fiziksel aktivitelerden kaçının.
Mümkünse şapka, bere gibi kıyafetleri tercih etmeyin.
Saçlarınızı en az 3 hafta boyunca taramayın veya fırçalamayın.
İyileşme sürecinde bazı saçlar dökülebilir, bu normal bir durumdur. Yaklaşık 3-4 ay sonra farkı hissedeceksiniz.

FUE SAÇ EKİMİ PROSEDÜRÜ

FUE Saç ekimi, kullandığı son teknoloji ve kalıcı özelliğinden dolayı en çok tercih edilen saç ekim yöntemlerinden biridir. FUE saç ekimi sırasında her doku enseden veya iki kulağın arkasındaki donör bölgeden alınır. Hastadan alınan saç kökleri ekimin yapılacağı bölgeye nakledilir.
Birçok araştırmaya göre FUE saç ekimi, işlemin görünen bölgede iz bırakmaması nedeniyle en çok tercih edilen saç ekim yöntemlerinden biri olmuştur.

FUE SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Bilgilendirme
Tedavi sürecine hastanın tıbbi geçmişi ve saç dökülmesinin tipi (alopesi Areata) incelenerek karar verilir. Tedavi sürecini belirlerken; hastanın genel özellikleri, saç dökülme süreci, yaşı, cinsiyeti, saç tipi tartışılır.
Hastanın nasıl görünmek istediği belirlendikten sonra saç çizgisi incelenecek, ekimin yapılacağı bölgede kaç grefte ihtiyaç duyulduğu ve donör alanlardan ne kadar greftin toplanabileceği kontrol edilecektir.
Hazırlık
Ameliyat öncesi tetkiklerin ardından hemen donör bölgedeki saçlarınız kesilecek ve saç deriniz temizlenecektir.
İsteğe Bağlı Lokal Anestezi
Ağrı eşiği düşük olan hastalarda isteğe bağlı olarak lokal anestezi uygulanabilmektedir.
Saç kökleri donör bölgeden alınarak
işlemin yapılacağı bölgeye nakledilir. İşlemde başarılı sonuç alabilmek için bölgeye nakledilen köklerin fizyolojik açıdan sağlam olması gerekmektedir.
Kanal Açma ve Greft Yerleştirme
Köklere yeni saçların yerleştirilmesi için mikro kesiler oluşturulur. FUE saç ekiminde bu ince kesiler greftin genişliğine ve uzunluğuna göre belirlenir. Saç yönüne göre aynı sırada yapılan kesimlerin deneyimli bir hekim tarafından yapılması gerekmektedir. Açılan deliklere hastadan alınan greftler yerleştirilecektir.

TÜRKİYE'DE FUE SAÇ EKİMİ

Türkiye her şey dahil hizmetiyle en güvenilir kliniklerde tedavi göreceğiniz ülkelerden biridir. Sağlık turizmi alanında geniş bir hizmet yelpazesi sunan SEPOCTO, deneyimli kadrosu ve VIP hizmet anlayışıyla güvenilir klinikler arasında yer almaktadır.

FUE SAÇ EKİMİ AVANTAJLARI NELERDİR?

FUE saç ekiminde saç kökleri doğrudan donör bölgeden alınarak tek tek toplanır. Bu işlem sayesinde donör bölgede görünür bir iz kalmaz.
Saç ekimine uygun olmayan adayların tercih edebileceği yöntemlerden biri olan FUE, ulaşılabilir tedavi hizmetleri sunmaktadır.
FUE işlemini tercih ederseniz çok sayıda greft ile tek seansta 5000 greft ekilebilmektedir.

FUE SAÇ EKİMİ İÇİN EN İYİ ADAY KİMDİR?

Erkek ve kadın tüm adaylar aşağıdaki şartları taşıyorsa FUE saç ekimini tercih edebilirler;
Saç ekimine engel olacak herhangi bir hastalığınızın olmaması.
Saç köklerinin alınacağı donör bölgede yeterli miktarda saç bulunmalıdır.
Yoğun saç dökülmesiyle karşı karşıyasınız.
Hangi saç ekimi işleminin size uygun olduğunu öğrenmek istiyorsanız SEPOCTO’ya danışabilirsiniz. Ayrıca FUE, DHI ve Safir FUE saç tedavileri hakkında da bilgi alabilirsiniz.

 
This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?