All-on-4 ve All-on-6 Diş Tedavileri
Tedavilerimiz
ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN
All-on-4 ve All-on-6, diş implantları kullanılarak eksik dişlerin değiştirilmesi için tasarlanmış iki farklı diş tedavisidir. İmplantlar maksimum stabilite sağlayacak ve kemik yoğunluğunun yetersiz olabileceği bölgelerde kemik grefti ihtiyacını ortadan kaldıracak şekilde stratejik bir açıyla yerleştirilir. İmplantlar iyileştikten sonra implantların üzerine özel yapım protez takılır ve eksik dişlere kalıcı, uzun ömürlü bir çözüm sağlanır. Bu implant tedavilerinde kullanılan yapay dişler, doğal dişlere benzeyecek ve hastalara özgüvenli bir gülümseme sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. All-on-4 ve All-on-6 tedavileri uzun yıllar sürebilmekte ve hastalara diş eksikliklerine kalıcı çözüm sağlamaktadır.
All-on-4 ve All-on-6 Diş Tedavileri Nelerdir?
All-on-4 ve All-on-6, eksik dişlerin tamamının, genellikle üst veya alt arkın yerine koymak için kullanılan diş implantı tedavileridir. İsimler, her tedavide kullanılan implant sayısını ifade eder. All on 4’te yedek dişlerin tamamını desteklemek için dört diş implantı kullanılırken all on 6 diş implantlarında altı implant kullanılır.
Her iki tedavi de titanyumdan veya diğer biyouyumlu malzemelerden yapılmış küçük, vida benzeri direkler olan diş implantlarının yerleştirilmesini içerir. Bu implantlar cerrahi olarak çene kemiğine yerleştirilir ve yeni dişler için sağlam bir temel görevi görür. İmplantlar yerleştirildikten sonra eksik dişlerin yerine implantların üzerine köprü, geçici protez veya sabit hibrit protez olabilen özel yapım bir diş protezi takılır.All on 6 ve all on 4 diş implantları, hastalara minimum sayıda diş implantı kullanarak tam ağızlı yedek dişler sağlamak üzere tasarlanmıştır. Bu, eksik dişlerin tamamının yerine birden fazla implant uygulanmasını gerektirebilen geleneksel implant tedavilerine kıyasla tedavileri daha az invazif, daha az zaman alıcı ve daha ucuz hale getirir. 4 diş implantının tamamı ve 6 diş implantının tamamı maliyeti hakkında detaylı bilgi için ücretsiz danışmanlık randevusu alabilirsiniz.
ALL-ON-4 VE ALL-ON-6 DİŞ İMPLANTINA KİMLER ADAY OLABİLİR?
Her iki tedavi de yeterli çene kemiği yoğunluğuna sahip hastalar için uygundur ancak yeterli kemik yoğunluğuna sahip olmayan hastalarda implantları almadan önce ek kemik grefti işlemleri gerekebilir. 6 diş implantının öncesi ve sonrası hakkında diş hekiminin tavsiyelerine uymak önemlidir. Diş hekimleri veya ağız cerrahları, bireysel diş ihtiyaçlarınıza ve genel sağlığınıza bağlı olarak hepsi bir arada diş implantlarının mı yoksa hepsi bir arada 6’nın mı sizin için uygun olduğunu belirlemenize yardımcı olabilir.
Hepsi 6’da ve hepsi 4’te diş implantı tedavileri, ciddi diş kaybı yaşayan birçok kişi için uygun bir seçenek olabilir, ancak her kişinin bireysel durumu, kalifiye bir diş hekimi tarafından değerlendirilmelidir. Genel olarak, hepsi bir arada ve hepsi bir arada 6 diş implantları için iyi adayların çeşitli özelliklere sahip olması gerekir. Diş implantlarını destekleyecek yeterli sağlıklı kemik yapısı, iyi ağız sağlığı, genel iyilik hali, diyabet, kalp hastalığı gibi kontrol edilemeyen kronik hastalıkların bulunmaması bu tedavi için şarttır.
Her hastanın durumunun farklı olduğunu ve hepsi 4’te vs hepsi 6’da diş implantlarının özel ihtiyaçlarınız için en iyi tedavi seçeneği olup olmadığını belirlemek için kalifiye bir diş uzmanıyla kapsamlı bir değerlendirme yapılması gerektiğini unutmamak önemlidir.
ALL-ON-4 & ALL-ON-6 DİŞ İMPLANT NASIL YAPILIR?
All-on-4 ve All-on-6 diş implantı prosedürleri benzerdir ve her ikisi de, yedek dişlerin tam bir kemerini desteklemek için diş implantlarının çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilmesini içerir. İki prosedür arasındaki temel fark, diş kemerini desteklemek için kullanılan implantların sayısıdır. All-on-4’te dört implant kullanılırken All-on-6’da altı implant kullanılır. Hepsi 4’te diş implantları ve Hepsi 6’da prosedürlerin uygulanmasında belirli adımlar izlenir.
İlk Konsültasyon: Diş hekimi ağız sağlığınızı değerlendirecek, röntgen ve ağzınızın taramasını yapacak ve tedavi seçeneklerinizi tartışacaktır.
Tedavi Planlaması: Diş hekimi, ihtiyaç duyulan implant sayısı, değiştirilen dişlerin türü ve beklenen zaman çizelgesi de dahil olmak üzere özel durumunuz için özelleştirilmiş bir tedavi planı geliştirecektir.
İmplant Yerleştirme: Diş hekimliği prosedürünün gerçekleştirileceği gün, diş hekimi, yedek dişlerin desteğini en üst düzeye çıkarmak için diş implantlarını çene kemiğine stratejik ve hassas bir konuma cerrahi olarak yerleştirecektir.
Geçici Yedek Dişler: İmplantlar yerleştirildikten sonra, implantlar iyileşip çene kemiğiyle bütünleşirken fonksiyon ve estetik sağlamak için implantların üzerine geçici bir dizi yedek diş takılacaktır.
Kalıcı Yedek Dişler: İmplantlar çene kemiğiyle tamamen bütünleştikten sonra (genellikle implant yerleştirildikten 3-6 ay sonra), tedaviyi tamamlamak için implantların üzerine kalıcı bir diş seti takılacaktır.
Takip Bakımı: Diş tedavisi uzmanına düzenli takip ziyaretleri yapılması gerekli olacaktır.