Skip links

Invisalign (Şeffaf Hizalama Tedavisi) Nedir?

Gülümsediğimizde dişlerimizin daha düzgün olmasını, dişlerimizin güzel görünmesini isteriz. Bazen diş dizilimlerinde bizim de sebep olduğumuz düzensizlikler olabiliyor. Bunun için diş teli takmamız gerekiyor. Ancak gelişen tıp bilimi, dişlerimizi ağrısız bir şekilde düzeltmenin yollarını sunuyor. Invisalign tedavisi de bu yöntemlerden biridir. Invisalign, ortodontik tel tedavisi ile diş düzeltme yerine hastanın şeffaf plaklar kullanarak dişlerine şekil verebileceği bir tedavidir. Hastaya ayrıca diş teli çeşitleri ve ortodontik apareyler hakkında detaylı bilgi verilir.

İnvisalign nasıl çalışır, tedavi ne kadar sürer, invisalign tedavisi sonrasında diş bakımının nasıl yapılması gerektiği gibi soruların yanıtları da hastaya anlatılır. Bu yöntem sayesinde çapraşıklık, derin kapanış, diş boşlukları gibi sorunlardan kurtulabilirsiniz.

İnvisalign işlemine başlamaya karar verildikten sonra hastanın dişlerinin ölçüsü alınır veya dijital olarak taranır. Röntgen ve fotoğraf kayıtları alındıktan sonra diş kayıtları dijital ortama aktarılarak tedavi planlaması için bir bilgisayar programıyla doktora gönderilir. Oluşturulan Plaklar doktorun tavsiyesine göre günde en az 20-22 saat takılmalıdır. Plakaların ne sıklıkla değiştirileceği tedavi planınıza bağlıdır.

Clear Aligners tedavisi son zamanların en çok tercih edilen tedavilerinden biridir. Tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden biri plakanın şeffaf olmasıdır. Clear Aligner sayesinde kişinin dış görünümünde herhangi bir değişiklik olmaz.

TÜRKİYE'DE INVISALIGN TEDAVİSİ

Invisalign günümüzde ağrısız ortodonti tedavilerinden biri olup günlük hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Invisalign tedavisi ilk zamanlarda hazırlık ve uygulama sürecinin uzun olması nedeniyle pek kullanılmıyordu. Ancak Clear Aligners Teknolojisi ve sağlık alanındaki gelişmeler bu sorunları çözmüştür. Türkiye’de alacağınız hizmet sayesinde kısa sürede tüm sorunlarınızdan kurtulacaksınız. Diş teli takan kişiyi konuşma sorunları, ağızda birçok yara ve sancılı bir süreç beklemektedir. Ancak Invisalign tedavi sürecinde ne konuşma ne de herhangi bir rahatsızlık gözlenmez.

Invisalign plak tedavisi her yaş grubuna uygulanabilmektedir ve küçük veya orta dereceli çarpık dişlerin iyileşmesini sağlamaktadır. Şeffaf Alignerlar kişinin isteğine göre renkli olarak seçilip uygulanabilmektedir. Ekonomik açıdan daha uygundur. Bu nedenle son zamanların en önemli tedavilerinden biridir. Gelişen teknolojiyle birlikte simülasyon yoluyla Invisalign tedavisi sonrası dişlerimizin nasıl görüneceğini görmek mümkün. Bir diğer avantajı ise invisalign cihazlarının kullanımının oldukça kolay olmasıdır.

INVISALIGN TEDAVİSİNE NASIL BAŞLANIR?

Şeffaf plak ve diş teli tedavileri arasındaki önemli farklardan biri de diş teli tedavisinin ortodontik tedavi olmasıdır. Invisalign tedavisinde ortodontik bir süreç takip edilmez. Ancak diş teli kullanımından sonra kişiye plak tedavisi uygulanır.

Diş teli tedavisi sonrasında Invisalign tedavisi uygulanacaksa doktorun talimatlarına uyulmalıdır. Kişinin plak temizliğine ve kullanımına dikkat etmesi gerekmektedir. Hastalar şeffaf plaklarını yumuşak dokunuşlu bir diş fırçası ve bir miktar diş macunu ile temizlemelidir.

Şeffaf plaklar gargara ile temizlenmemelidir. Hastaya verilen çantaya yerleştirilmeden önce kurutulmalıdır. Hasta şeffaf plakları takarken ve çıkarırken zarar vermemeye dikkat etmelidir. Invisalign tedavisi kişinin ağız yapısına göre tasarlanmaktadır.

Invisalign tedavisi sırasında herhangi bir metal madde veya braket bulunmadığından ağızda herhangi bir ağrı veya tahrişe neden olmaz. Şeffaf plak dişlerin üzerine tam oturur, dolayısıyla herhangi bir sorunla karşılaştığınızda diş hekiminize başvurmalısınız.

KAÇ TAKIM ŞEFFAF HİZALAYICI (ÜST VE ALT) UYGULANACAK?

Invisalign Tedavisinde hem alt hem de üst dişlere şeffaf plaklar uygulanabilmektedir. Eğer hasta Invisalign’a uygunsa tedavi öncesi ağız içi ölçümler alınır. Bu ölçüler alındıktan sonra tedavi sonrasında ağız yapınızın nasıl olacağını bilgisayarda görebilirsiniz.

Üst ve alt dişlerinize sert plastikten yapılmış şeffaf plaklar takarken dikkatli olmalısınız. Şeffaf plak dişlerin üzerine yerleştirilirken eşit kuvvet uygulanarak desteklenmelidir. Aynı şekilde çıkarma işlemi sırasında da herhangi bir keskin aletle çıkarılmaması gerekir. Üst ve alt dişlere uygulanırken sağ ve sol azı dişlerinden aynı anda tutulup çekilmelidir.

Şeffaf plak dişlerinize tam olarak oturacak şekilde bazı dişlerinize tutucular yerleştirilir. Şeffaf plak, kompozit dolgu malzemesi ile desteklenir ve dişlerinize rahat bir şekilde oturmasını sağlar. Tedavi sonrasında tutucu ve kompozit dolgu çıkarılacaktır.

This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?