Skip links

Dijital Gülüş Tasarımı

Tedavilerimiz

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK REZERVASYONU YAPIN

Sosyal hayatımızda daha etkili bir gülümseme istiyoruz. Dijital gülüş tasarımı burada hayatımıza giriyor. Dijital gülüş tasarımı halk arasında “gülüş estetiği” olarak da bilinmekte ve son yıllarda estetik diş hekimliğinin gelişmesiyle birlikte popüler hale gelmektedir. Dijital gülüş tasarımı, diş hekimlerinin dijital yazılım teknolojisini kullanarak kişiye özel estetik gülüş tasarımı planlamasını içermektedir. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de diş hekimliği alanında dijital tasarım yazılımları kullanılmaktadır. Bu yazılımda kişinin diş yapısı ve yüz oranları analiz edilerek kişiye uygun tasarım ölçüsü oluşturulur.

Dijital yazılımlar sayesinde hastanın diş yapısı, diş etleri, dudakları ve yüzü arasında en doğru uyum sağlanarak hastanın doğru tedavi sürecinde olması sağlanabilir. Böylece hastaya özel, doğal ve estetik bir gülüş yönetilebilir. Her kişinin gülüşü farklı olduğundan dijital gülüş tasarımında her hastaya özel bir tedavi uygulanır. Bu nedenle diş hekimleri kişiye en uygun gülüşü tasarlar. Dijital gülüş tasarımı ülkemizde son yıllarda en çok tercih edilen diş estetiği türleri arasındadır.

Sosyal hayatımızda fiziksel görünümün önemi her geçen gün artıyor. Bu noktada kişiye özel estetik bir gülüş dikkate alınır. Çağın ihtiyaçları ile birlikte dijital gülüş tasarımı da bu alanda gelişmeye devam ediyor.

 

Gülüş Estetiği ile Daha Sağlıklı Gülüşlere Sahip Olun!

Dijital gülüş tasarımı dişlerin ve ağzın her bölgesinde etkin rol oynar. Diş çekimi, protez diş, implant işlemleri ve kanal tedavisinde büyük etkisi vardır. Bunların yanı sıra yüz özellikleri, dudak kalınlığı, ten rengi gibi faktörler de gülüş tasarımını etkilemektedir.

Etkileyici bir gülümseme elde etmek için dişlerin görünümü önemli olsa da çürük diş ve diş problemlerinin kanal tedavisi gibi yöntemlerle düzeltilmesi de gereklidir. Estetik gülüş kapsamında estetik diş hekimliği operasyonları, diş ve diş eti tedavileri, diş anomalilerinin düzeltilmesi de yapılabilmektedir.

Gülüş tasarımı yazılımı yardımıyla her hastaya özel tasarımların yapılması da avantajlıdır. Gelişmiş özelliklerin varlığı, ağız cerrahının yetkinliği ve profesyonelce tasarlanmış ve kişiye özel ağız yapısı sayesinde istenilen sonuçlara ulaşılır.

Gülüş tasarımı diş estetiği olarak da bilinmektedir. Dijital gülüş tasarımı uygulaması sırasında pek çok bilim dalı yardımcı olmaktadır. İstenilen gülüş diş hekimi, diş teknisyeni ve hasta tarafından iki boyutlu olarak tasarlanır.

Gülüş tasarımının avantajlarından biri de gülüş tasarımı operasyonuna gerek kalmadan kişinin bilgisayar sistemi üzerinden nasıl görüneceğini görebilme imkanıdır. Bu tasarım prosedürleri ortodonti, plastik cerrahi, ortognatik cerrahi gibi birçok alanla ilişkilidir.

Gülüş tasarlanırken ağızdaki kemiklerin, dişlerin ve kasların yapısı da dikkate alınmalıdır. Diş ve ağız fotoğrafları farklı açılardan çekilmelidir. Gülüş estetiği için iki önemli çizgi vardır. Bunlar gözbebekleri ve dudakların etrafındaki çizgilerdir.

Kişiye uygun pozisyonu sağlamak için konuşma egzersizleri yapılır. Aynı zamanda gülüş tasarımı tedavisi de SEPOCTO güvencesi altındadır.

Bilgisayar Destekli Tasarım Süreçleri Nasıl İşler?

Gülüş tasarımları teknolojinin gelişimi ve çağla paralellik göstermektedir. Diş hekimleri gülüşü estetik olarak tasarlamak için teknolojiyi aktif olarak kullanıyorlar. Bilgisayarların tasarım yaparken yapacak çok işi var. Kişiye istenilen gülümsemenin üç boyutlu görüntüsünü sunar. Tasarım yapmayı kolaylaştıran bilgisayar destekli tasarımlar çağımızda her yaştan insanın ilgisini çekmektedir.

Dijital Gülüş Tasarımı sırasında hazırlanan taslak bilgisayar desteğiyle derinlemesine incelenir. Böylece kişiye yakışan en uygun dijital gülüş tasarımı yaratılmış olur.

Dijital Gülüş Tasarımı İle Yeni Gülüşünüzü Tasarlıyoruz

Dijital Gülüş Tasarımı yazılımı, işlem sonunda kişinin yeni gülüşünü ve diş yapısını gösterecektir. Bu nedenle yazılım birçok dalda olduğu gibi tasarım yazılımları için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Kişinin ağız yapısı ve dişleri ile ilgili tüm tarama testlerinin de yapılması gerekmektedir. Ancak kişinin onayı alınarak gerekli işlemler başlatılacaktır. Tasarım sırasında kullanılan yazılım bütünsel bir bakış açısına sahip olmamızı sağlar.

İlk oturumda genel tarama testleri yapılarak tasarımın temeli atılır. İkinci seansta gülüş tasarımıyla birlikte kişiye üç boyutlu olarak yeni bir gülüş tasarımı sunulur. Kişinin rızasıyla adım atılır.

Dijital Gülüş Tasarımı Tarama Nedir?

DSD tasarımı hassas bir süreçtir. Hastanın isteği üzerine ve doktor gözetiminde dijital gülüş tasarımı oluşturulur. Bu kişisel ilgiyi gösterir. Hastanın yapmadığı hiçbir işlem yapılmaz.

This website uses cookies to improve your web experience.
Open chat
1
Need Help?
TR Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? :)
US How can we help you?